Tájékoztatunk, hogy a honlapunkon a felhasználói élményed fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmazunk. A www.pongor-uzleti-konyvek.hu oldal használatával a tájékoztatásunkat tudomásul veszed, minden részletet megismerhetsz az adatvédelmi tájékoztatónkban. Rendben!
Termékek Menü

Gary Harpst: A kiválóság hat alapelve

Gary Harpst: A kiválóság hat alapelve Nagyításhoz kattints a képre
Ár:
7.500 Ft (7.143 Ft + ÁFA)
Utolsó 5 db raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

A vállalat tartós kiválósága előtt álló akadályok legyőzésnél nem csak azt kell megtanulnunk, hogy több mindent csináljunk jól egyszerre, hanem mindezt más emberekkel kell véghezvinnünk.Ráadásul ha a cégünkben a tartós kiválóságra törekszünk, azt is tudni kell, minek köszönhetjük a jó eredményeket.Hogy segítsünk ebben, kifejlesztettük a Hat Alapelv Modellt.

Szerző: Gary Harpst

Leírás és Paraméterek

Golfoztak már valaha is? Akik igen, tudják, hogy a golflabda eltaláláshoz egy sor alapvető dolgot helyesen kell csinálni. Először is, ki kell választani a megfelelő ütőt az ütéshez; ezután pontosan kell célozni, a labdától jobbra állva, a cél felé nézve.
Ezután helyesen kell megfognunk az ütőt, és végezetül, megfelelően kell lendíteni az ütővel, a balkezet kinyújtva tartva hátralendítés közben. Ezután egy kiváló előrelendítésben tulajdonképp a csípőnk és a karunk juttatja a csuklónkat addig a pontig, ahol az ütő találkozik a labdával.

Akik próbálták, tudják, hogy nem könnyű, mert MINDEZT EGYSZERRE KELL hibátlanul elvégezni minden alkalommal, különben a labda nem oda megy, ahová szeretnénk (nekem elhihetik).

A vállalat tartós kiválósága előtt álló akadályok legyőzése még bonyolultabb. Mert nem csak azt kell megtanulnunk, hogy több mindent csináljunk jól egyszerre, hanem a golffal ellentétben mindezt más emberekkel kell véghezvinnünk, nem pedig egyedül.

Ráadásul ha a cégünkben a tartós kiválóságra törekszünk, nem elég jó eredményeket elérni, azt is tudni kell, minek köszönhetjük ezeket az eredményeket. Ez a tudás elengedhetetlen, hogy képesek legyünk reagálni azokra a könyörtelen változásokra, amikkel minden vállalatnak szembe kell néznie. Hogy segítsünk a szervezeteknek felmérni, mennyire fenntartható a jelenlegi teljesítményük, kifejlesztettük a SixDisciplines – Hat Alapelv Modellt.

Még a legjobban működő kis- és középvállalkozások is kezdetben kevéssé felelnek meg ennek a modellnek, mert sikerük gyakran egy maroknyi csodálatos ember hősiességén alapul. „Élmunkásokén”, akik maguktól is tudják, mit kell tenniük, de nem fejlesztettek ki azt a követhető modellt, amivel mások is hasonló eredményeket érhetnének el. Kis- és középvállalkozásoknál ez nem meglepő, mert a legtöbb induló cég néhány ember hősiessége révén éri el a kezdeti pozitív likviditást.

Ám ez a működési elv nem vezethet el minket a fenntartható kiválósághoz, mert vagy ezek a kulcsemberek hagyják el előbb-utóbb a céget (olykor váratlanul), vagy ami gyakoribb, a vállalat eléri azt a szintet, amikor teljesen kimeríti ezeknek az embereknek a munkabírását. Vagy kiégnek, vagy romlik a munkájuk minősége.
Másik, kevésbé nyilvánvaló kihívás, az Alapelvek közti összefüggés. Ezek mind összefüggésben vannak, és nem érhetünk el a kiváló szintre az egyik területen, ha a másikon nullán állunk. Így az egyik terület fejlődésének szinkronban kell lennie a többi fejlődésével.

A Six Disciplines Módszertan éppen ez: egy szinkronizált, szisztematikus megközelítés ahhoz, hogy felépítsük vállalkozásunkat a fenntartható kiválóság szintjére. Egyetlen összefüggő, lépésről-lépésre haladó folyamatban egyesíti mindazt, amiket korában különálló elvekként tanítottak – stratégiatervezés, minőség menedzsment, integrált tanulás, folyamatok automatizálása, teljesítmény menedzsment és eredményközpontú fejlesztés.

Az analógiát folytatva, ha golfozni tanul, kezdetben a lendítés egy-egy szakaszát tanulja meg. Aztán lassan, ahogy tökéletesíti az egyes szakaszokat, egyre jobban fog menni összefüggő ütésként is.

Kiadó Avex Zrt.
Kiadás éve 2011
Oldalak száma 276
Kötés puha fedeles

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írd meg a véleményedetMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Ezek a termékek személyesen Neked ajánlottak!